TUVA

Nå banker straks sommeren på døra. I sangen TUVA (fra plata TEIN) er det navngitt ikke mindre enn 9 forskjellige blomster. Det er ikke tilfeldig. Jeg har alltid vært opptatt av gamle skikker, tradisjoner, forestillinger etc. Å spå et framtidig kjærlighetsforhold har vært gjort på så mange måter i norsk folketro. En forestilling var at unge jenter kunne "ligg på dulebekk" - de kunne legge seg oppå en skjult/underjordisk bekk, plassere 9 ulike blomster under hodet, og når de så falt i søvn, ville de kunne se sin framtidige livsledsager i drømmen.

Dette har jeg skrevet en tekst om. Egil Ødegård har tonesatt den. I ettertid irriterer det meg at "rosmarin" er med - det er da vitterligen først og fremst en middelhavsvekst. Jeg tror vel ikke den har gode vekstforhold her i Norge - skjønt vi som bor i "varmere strøk", kan saktens få den til å overvintre i blomsterbedet.

TUVA

kom til og med på Norsktoppen - wow - lå der i 10 uker og klatret opp til 4. plass, før den endte sin visitt på denne lista.

Men - det er ei søt vise, og veldig sommerlig!

Det var mange dyktige musikere med på plata TEIN - på slutten av filmen vil du kunne se lista over dem.

Utvalgt innlegg
Innlegg kommer snart
Følg med videre...
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square