top of page

ULENDT TERRENG

Ulendt terreng er støttet av Radiumhospitalets pasientlegater og Kulturrådet.

 

Ulendt gjennomføres i dialog med, og til inntekt for stiftelsen Aktiv mot kreft.

RadiumLegater, logo.png
FLB_logo_svart_tekst.png

ULENDT TERRENG er en forestilling basert på Anne Grimstad Fjelds krefthistorie. Det er ingen tragisk kreftfortelling, heller ei oppmuntring til alle om å tåle de tøffe kneikene i livet.

Sommeren 2018 gjennomførte Anne TRASK - en fottur mellom Oslo og Trondheim med 11 veldedige konserter. ULENDT TERRENG er inspirert av hendelser og inntrykk fra TRASK-turen.

 

Musikere: Anne Grimstad Fjeld, Jo Inge Nes, Kristian Raanes (nr. 2 i Idol 2018!) og Sverre Stenløkk

Dans og koreografi: Nina Lill Svendsen

Tekst og idé: Anne Grimstad Fjeld

Musikkomposisjon og arrangement: Torgeir Hefre, Guttorm Guttormsen og musikerne i Ulendt terreng

Filmproduksjon: Haukeblikk film

Regi og produksjon: Artistene i Ulendt terreng og Jon Rørmark

I hver forestilling deltar det lokale kor. Se mer om korene lenger ned!

I forkant av hver forestilling vises et kort, filmatisert foredrag om kreft og aktivitet, produsert av Haukeblikk film, i samarbeid med kreftforskeren Tormod Skogstad Nilsen og Aktiv mot kreft.

I februar 2019 ble Anne og Ulendt terreng presentert i en 4-siders artikkel i Tønsbergs Blad. Klikk på bildet for å lese artikkelen!

Forestillinger høsten 2019

Søndag 13. oktober, kl. 18:30
Notodden teater 
Tirsdag 15. oktober, kl. 18:30
Kragerø kirke - Kl. 18:30                 
Onsdag 16. oktober, kl. 18:30
Grimstad Kulturhus 
Torsdag 17. oktober, kl. 18:30
Risørhuset 
Fredag 18. oktober, kl. 18:30
Gullbring Kulturanlegg (Bø i Telemark)
Lørdag 19. oktober, kl. 18:30
Kongsberg Musikkteater  
Søndag 20. oktober:
Kulturhuset Ælvespeilet (Porsgrunn) 
Onsdag 30. oktober, kl. 18:30
Bølgen Kulturhus (Larvik) - Billettsalg
Torsdag 31. oktober, kl. 18:30
Bakkenteigen Kulturhus (Horten) - Billettsalg
Fredag 1. november, kl. 18:30
Rjukanhuset - Billettsalg
Lørdag 2. november, kl. 17:30
Bysalen Amfi, Ringerike kultursenter 
(Hønefoss) - Billettsalg
Søndag 3. november, kl. 18:30
Hotel Klubben, Tønsberg - Billettsalg

De medvirkende i Ulendt terreng

KRISTIAN RAANES er en allsidig musiker som trakterer en rekke instrumenter. Han kommer fra Orkdal i Sør-Trøndelag. Kristian er 22 år, men til tross for sin unge alder har han allerede rukket å framstå som en dedikert musiker, som helt sikkert kommer til å markere seg i norsk musikkliv framover. Han har lenge vært en ettertraktet gitarist i musikerkretser, men i 2018 framsto han klart, også som en solid vokalist. Kristian deltok i Idol 2018, gang på gang, imponerte norske TV-seere, kom til finalen og fikk 2. plass i denne populære talentkonkurransen som er et av TV2s største underholdningssuksesser. Kristian har mange jern i ilden. Han skriver låter og er i studio. Han inntar ulike scener, alene eller med band, og framfører velkjent, ukjent og egen musikk, samtidig som Kristian bygger opp sin tilværelse som heltidsmusiker. Midt i sitt travle musikalske liv skal han nå delta i Ulendt terreng. Kristian deltok i avslutningskonserten for TRASK, i Vår Frue kirke i Trondheim.

 

SVERRE STENLØKK er en musiker som trakterer opptil flere instrumenter, blant annet saksofon, trekkspill, gitar/bass m.m. Han er utdannet musikkviter fra NTNU. I tillegg til å være kulturskolerektor, underviser han på forskjellige instrumenter i kulturskoler og dirigerer flere korps. Sverre Stenløkk er også en svært aktiv, utøvende musiker som har deltatt i og vært ansvarlig for en rekke større prosjekter som kulturhusoppsetninger, kirkekonserter, dansearrangementer, konserter inne og ute, i by og bygd, og nært og mindre nært til bostedet sitt - som er Oppdal. Han har dermed samarbeidet med en anselig mengde musikere. I tillegg er Sverre Stenløkk arrangør og komponist. Sverre var også en av musikerne som deltok på konserter i regí av TRASK 2018

JO INGE NES kommer fra Surnadal i Møre og Romsdal. Han bor nå på Sunndalsøra. Hovedinstrumentet hans er slagverk. Jo Inge er også komponist og arrangør. Han har jobbet mye med større oppsetninger, som utøvende musiker, komponist og produsent, blant annet ved teateroppsetninger, kunst. utstillinger og konserter. Siden 1992 har han vært distriktsmusiker i Møre og Romsdal, og har lang erfaring fra konsertvirksomhet, også fra nærmere 2000 konserter i skoler. I tillegg er Jo Inge ofte engasjert som kursleder og foredragsholder, dessuten er han lærer ved Sunndal kulturskole.

Kristian bilde.jpg
sverre.jpg
Jo Inge bilde.jpg

ANNE GRIMSTAD FJELD har tidligere gitt ut to CD-plater. Den første, Seljåsen – dyretrall og trollevers (barneplate) ble spellemannominert og kjøpt opp av Innkjøpsordningen for fonogrammer. Den andre, Tein («voksenplate»), ble nominert til Edvardprisen for beste tekster til musikkutgivelser. Anne har jobbet som sanger og tekstforfatter i mange år, og har sunget i alt fra små grendehus til Oslo konserthus. Hun har over tusen skole- og barnehagekonserter bak seg, mange av dem i regi av Rikskonsertene. Anne har også gjennom mange år hatt engasjementer som region-, fylkes- og distriktsmusiker i Aust-Agder. Hun har sunget i en rekke grupper og har vært innom flere sjangre (viser, folkemusikk, jazzrock, pop …). Hun har lang fartstid som universitetslektor i pedagogikk, og har jobbet i mange år i radio og (NRK). Blant annet har hun laget en rekke serier med Barnetimen for de minste i NRK radio og dessuten vært ansvarlig for og har laget barne-TV-serien Seljåsen dyretrall og trollevers, som gikk to ganger i NRK. I Ulendt terreng er hun initiativtaker, medprodusent og ansvarlig for alle sangtekster og manuskriptet til forestillingen.

Bilde Anne 2.JPG

NINA LILL SVENDSEN har i snart 40 år markert seg som danser, koreograf og pedagog. Hun er en av initiativtagerne til Oslo Danseensemble, hvor hun også vært utøvende danser og prøveleder, for tiden produksjonsmedarbeider. Nina Lill har hatt oppdrag ved Det Norske Teatret, Nationaltheatret, NRK og i en rekke norske danseprosjekter i det frie feltet. Hun har, som danser, turnert internasjonalt bl.a. i Finland, Frankrike, India og Zimbabwe. Nina Lill har drevet utstrakt pedagogisk virksomhet på ulike danseinstitusjoner i Norge siden 1979. Nina Lill er førsteamanuensis ved Kunsthøyskolen i Oslo og er innehaver av Seniorstipend for kunstnere. Nina Lill skal danse og bidra med koreografi i Ulendt terreng. Hun skal er også aktivt med i produksjonsarbeidet. Nina Lill er over 60 år, men er stadig aktiv som danser og er svært opptatt av at det som danser er «gammeldags å la seg begrense av alder». Hennes emosjonelle danseuttrykk forsterker det livsbejaende innholdet og formidlingen i Ulendt terreng. Nina Lill har en spesiell historie. Hun ble født med en feilstilling i beina, og lå i gips fra brystet til tærne i ca. to og et halvt år. Det var uvisst om hun kom til å kunne gå. I tillegg debuterte hun sent som danser, men alt dette til tross har hun hatt stor suksess som utøvende danser. Slik livsvilje vil vi gjerne formidle i Ulendt terreng!

 

nina lill.jpg

HAUK ARE FJELD har filmproduksjonsselskapet Haukeblikk film. Han har en bachelor i biologi og statsvitenskap og har studert formidling- og vitenskaps journalistikk. Ved siden av studier vier han mer og mer av tiden til filmproduksjon. I løpet av kort tid har han markert seg som filmmann og har stadig engasjementer for ulike firmaer og organisasjoner. Især bør trekkes fram at han er en dyktig naturfilmskaper og har også hatt oppdrag knyttet til en rekke idrettsarrangementer. I 2018 jobbet han for Rosa sløyfe-aksjonen og filmet samtlige Rosa sløyfe-løp. I 2019 er han filmprodusent for Ridderuka. Han har også vært innholdsprodusent for Skiforeningen. Hauk er nå ansatt som klimapilot i Klimaetaten i Oslo kommune,  og produserer både film og foredrag for ungdomsskoler og videregående skoler. Hauk filmet deler av TRASK-prosjektet, og sitter allerede på en rekke opptak som kan innlemmes i Ulendt terreng, samtidig som han nå jobber aktivt med planlegging opp mot nye filmopptak som skreddersys innholdet i Ulendt terreng.  Se www.haukeblikkfilm.no

TORGEIR HEFRE har tonesatt flere nynorske sangtekster i Ulendt terreng. Han har gjennom årene skrevet og arrangert musikk fra ulike stilarter som storband, småjazz, dansemusikk, folkemusikk, viser, revy og musikal. Torgeir er også en kjent utøvende musiker i Telemark, og har samarbeidet med en rekke kjente artister. Han har tidligere tonesatt en rekke av Anne Grimstad Fjelds tekster. Han har gjennom mange år også samarbeidet med Anne i ulike musikalske sammenhenger, på ulike arenaer. Denne gangen er han ikke med på scenen, men bidrar med sine komposisjoner som går «hånd i hanske» med Annes tekster.
 

GUTTORM GUTTORMSEN er en anerkjent jazzmusiker, blant annet som utøvende på fløyte, klarinett og saksofon, fra et mangfold av musikalske sammensetninger. Han er også en mye brukt arrangør og komponist. Særlig er han kjent for sine komposisjoner for teater. Blant annet har han komponert musikk til flere forestillinger ved Nationaltheatret, Det Norsk Teater og selvsagt Teater Ibsen i Skien, der han har vært musikalsk leder. Han har ved flere høve tonesatt tekster Anne Grimstad har skrevet, blant annet all musikken til hennes forestilling Rompeguro og Julereia. En del år tilbake komponerte han melodier til en et knippe av Annes tekster - denne musikken er tidligere ikke presentert offentlig, og trekkes nå "frem fra glemselen" i forbindelse med Ulendt terreng.

JON RØRMARK arbeider med regí og produksjon i Ulendt terreng. Han er utdannet fra Norges Musikkhøgkole i utøving, pedagogikk og komposisjon. Jon er frilans arrangør, komponist, utøver, pedagog og produsent. Han er ”sjangerflytende” og har foruten sin klassiske bakgrunn, også gjort mye innen jazz, pop og rock. Jon har en rekke bestillingsverk bak seg, og har jobbet med med flere norske artister og musikere; som Åsleik Engmark, Heidi Gjermundsen Broch og Rigmor Galtung. I 2009 komponerte han musikken til spillefilmen Knerten. I fleire år arbeidet Jon med regí og produksjon for Telemarkkonsertar og Rikskonsertene.

I alle forestillingene er vi så heldige å ha med oss lokale sangkor. Under presenterer vi de forskjellige korene. (Det fylles opp med flere kor, ettersom informasjon strømmer på!)

LÅVEKORET - Notodden, 13. oktober

Låvekoret har vært aktivt i over 20 år. 40-50 sangere er med i koret , og spør du dem hvorfor de stadig "holder koken", får du trolig et svar om at de hele veien har hatt dyktige dirigenter, de jobber med et variert repertoar og de har et strålende sosialt samvær! Dirigenten deres er nå Hannah Eline Jøines - en dame med mange jern i ilden - hun dirigerer flere kor, er utøver og pedagog. Hannah er forøvrig også dirigent for Tinn Gospel, som skal delta i Ulendt terreng på Rjukan. 

låvekoret.jpg

KRAGERØ KANTORI, Kragerø, 15. oktober

Ulendt terreng settes for det meste opp i ulike kulturhus, men i Kragerø besøker vi Kragerø kirke. Det ser vi veldig fram til! I denne forestillingen skal vi ha med Kragerø kantori – et stort, blandet kor med ca. 50 sangere! Dirigenten til «Kantoriet» er kantoren i kirken, Robert Carding.

Kragerø kantori hadde 25-års jubileum i 2018. Kragerø kirke er deres faste konsertarena, men koret deltar også på andre scener, og av og til i samarbeid med andre kor. Repertoaret er stort og mangfoldig -  og omfatter blant annet en rekke kjente kirkemusikalske verk til folkemusikk og «litt av hvert» som tas fram ved forskjellige anledninger koret deltar i. NÅ skal de delta i Ulendt terreng og synge toner vi vel egentlig ikke har klart å definere som hjemmehørende i en bestemt sjanger – litt «folketonete», «visete», jazzete» - og -  men uansett sjanger: FINT blir det! Vi ser fram til å møte Kragerø kantori!

Kragerø_kantori.jpg

Koralis - Grimstad, 16. oktober

Koralis er er et blandet kor - det ledes av Rolf Meyer Tallaksen. Koret synger et variert repetoar, både sakralt og profant. Koret hadde i fjor en stor oppsetning med filmmusikk «The Sound of Movies», sammen med band og solister til 4 fulle hus i Grimstad og to godt besøkte i Mandal. Korets storsatsing i år er The Sound of Christmas, et juleshow i fire akter, med dansere fra Allegro Ballettstudio, grupper og solister og et stort sammensatt orkester. Men før jula setter inn skal Koralis være med i Ulendt terreng!

Koralisbilde.jpg

ACTA MUSICAE - Kongsberg, 19. oktober

Kvinnekoret fra Kongsberg sier om seg selv: «Acta Musicae» betyr musikalske handlinger. Dette ønsker vi å gjenspeile i musikken vår, gjennom fokus på musikkformidling og ulike musikalske uttrykk.» Liksom de fleste korene som Ulendt terreng har gleden av å ha med seg, er også dette et kor som har stor spennvidde i repertoar og aktiviteter. Liv Hukkelberg er damen som har dirigert Acta Musicae – siden 1997. Hun er en svært erfaren kordirigent, som har dirigert både pikekor, blanda kor og nå kvinnekoret Acta Musicae på Kongsberg. Hun har vært kordirigent i over 30 år! I fjor mottok Liv Kongsberg kommunes kulturpris. 

Acta Musicae.jpg

PORSGRUNN KVINNEKOR - Porsgrunn, 20. oktober

I følge koret selv,er  medlemmene en gjeng med livlige og freske damer. De imponerer stadig med sin energi og sangglede. Koret ble stiftet i 1925, og har et allsidig repertoar. Porsgrunn kvinnekor samarbeider med lokale aktører om spennende prosjekter, og tar gjerne en musikalsk utfordring når den byr seg. De gleder seg til å bidra i Ulendt terreng!

porsgrunn kvinnekor.jpeg

BLACK AND LEKKER - Larvik, 30. oktober

Koret har ca. 20 medlemmer, som ikke bare kommer fra Larvik, men også fra Sandefjord og Grenland. I fjor feiret Black and lekker sitt 20-års jubileum, og hadde da fullsatt sal i Kulturhuset Bølgen. Repertoaret til koret byr på mangfold, og koret stiller opp i ulike former for arrangementer. Dirigenten for koret er Mona Skatteboe. Denne høsten deltar jentene i koret i kor-NM, på jazzkonsert og julekonsert. Allikevel tar de seg tid til en tur i Ulendt terreng. 

Balck and lekker.png

ET PROSJEKT-KOR FRA VESTFOLD -

Horten, 31. oktober og Tønsberg, 3. november

Prosjekt-koret fra Vestfold er satt sammen av sangglade damer fra ulike kommuner i Vestfold. Alle har korerfaring og noen av sangerne synger fast i bestemte vokalgrupper eller kor. Med på laget er det sangere fra vokalgruppene Snertne sneller og Quart&Quinds, samt fra Vrengenkoret. Det er morsomt når folk stiller opp og støtter oss i Ulendt terreng! Britt Sjøvaag er utnevnt til prosjekt-korets «leder» - og samler denne trivelige gjengen til øvelser fram mot deres deltakelse på forestillingene på Bakkenteigen i Horten og Hotel Klubben i Tønsberg.

Prosjektkoret fra Vestfold.JPG
bottom of page