top of page

Julebord

Julebord er en sang som inngår i juleforestillingen Romepguro og Julereia. Teksten ble til som et samarbeid mellom Trond Brænne og meg. Melodien er det Guttorm Guttormsen som er ansvarlig for. I denne versjonen er akkompagnementet arrangert og spilt inn av Petter Anthon Næss. Ikke alle artister eller arrangører har alltid råd til å hyre inn et fullt band eller orkester. Da er det noen ganger en helt ok løsning å bruke slike singback-varianter. Petter Anthon gjør jobben på alvor, og mange av hans innspillinger har fulgt meg på mangfoldige konsertrunder. Det hender jeg klimprer noen akkorder på gitaren, men det er i noe anledninger langt mer "svung over" innspillingene til Petter Anthon.

Julebord handler om Aubert som lager julebord til dyra. Vi har lang tradisjon for å varte opp husdyr ved juletider. Jeg syns denne teksten er sjarmerende - og for meg veldig visuell. Jeg ser Aubert for meg - der han disker opp med godsaker til småfuglene, dyra i fjøset og kattepusen som er i stua på julekvelden.

Rompeguro og Julereia var nok først og fremst tenkt med barn som publikum, men det har vist seg at mange voksne også liker innholdet og sangene - særlig syns jeg å ha merket at de eldste publikummerne trives med oppsetningen. Det skyldes vel kanskje at så mye av innholdet handler om juleforberedelser de klart husker fra sitt eget liv.

Jeg har nettopp fått tegnet noen bilder til Julebord. Ina Michelle Haugland Mæland er damen som skal takkes for denne innsatsen.

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page