top of page

Rompeguro og Julereia

Rompeguro og Julereia

Forestillingen Rompeguro og Julereia, som settes opp på Færder Nasjonalparksenter søndag 27. november er en «mutasjon» av oppsetningen med det samme navnet som første gang ble vist i 2007. Den gangen reiste Rompeguro og Julereia rundt med fullt orkester, dansere, skuespillere, sangere og av og til lokale amatørartister. Rompeguro og Julereia har vært satt opp i mangfoldige formater, fra små intimforestillinger til kulturhusframføringer. Forestillingen har blitt vist for barn alene, for voksne og godt voksne alene, men først og fremst som en førjuls familieforestilling.

Oppsetningen har gjerne blitt kalt et syngespill, fordi innbakt i en rammefortelling, er mange fengende sanger. Manuset er skrevet av "meg sjæl", mens sangtekstene ble til som et samarbeid mellom Trond Brænne og meg. Melodiene til sangene er skrevet av Guttorm Guttormsen, mens et gjennomarbeidet, innspilt akkompagnement er arrangert og spilt inn av Petter Anthon Næss.

Denne gangen stiller jeg opp sammen med skuespilleren Erlend Tveite, som også tidligere har vært med på turnéer med dette julespillet, som tar utgangspunkt i norsk juletradisjon. Publikum møter kjente og mindre kjente skikkelser som vi forbinder med norsk jul. Rompeguro er en av dem. Hun er lederskikkelsen i Julereia, som er et annet navn på Åsgårdsreia – selve juleoppsynet som herjet ved juletid. Sjølveste julegrisen stikker også innom.

Erlend og jeg er simpelthen Anne og Erlend som styrer noe forskrekkelig før jul, med bakst og slakt og ølbrygging og som stadig blir forstyrret i arbeidet fordi de babler og synger om jul i gamle dager.

Bake brød og slakte gris,

vaske gulv, naturligvis.

pusse kobber, messing, sølv,

lage pølser, brygge øl!

Rompeguro og Julereia som settes opp på Verdens ende er en familieforestilling. Mange vil kunne fryde seg over formidlingen av et festlig innhold, men det barnlige glimtet er nok særlig til stede i oppsetningen.

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page