top of page

Pipistrellus - sangen om flaggermusa

Her kommer sangen om Pipistrellus. "Pipistrellus pipistrellus" er det latinske navnet til dvergflaggermus. Plata Seljåsen dyretrall og trollevers ble nominert til Spellemannsprisen i kategorien beste barneplate. Den ble også kjøpt opp av Innkjøpsordningen for fonogrammer, som betød at flere hundre plater havnet på biblioteker, i kulturskoler etc. Det var Sigbjørn Nedland som produserte plata. Han hyret inn en rekke fremragende musikere: Jeg ramser dem opp her - fordi de fortjener en kreditering: Kathleen Grønning (fløyte), Hans Graasvold (banjo), Odd Hannisdal (fiolin), Olaf Kamfjord (bass), Kristin Karlson (fiolin), Tro Erik Langset (bratsj), Anette Myking (fiolin), Joakim Nordin (xylofon og perkusjon), Steinar Ofsdal (fløyte), Hege Rimstad (fiolin), Lena Rist-Larsen (trekkspill), Leiv Solberg (hardingfele), Øystein Sonstad (cello), Bjørgulv Straume (munnharpe), Paolo Vinaccia (perkusjon), Sidsel Walstad (harpe), Ivar Anton Waagaard (piano), Egil Ødegård (gitar) og Torbjørn Økland (gitar). Med slike musikere spredt utover plata måtte det nødvendigvis bli verdt å lytte til!

Jeg har stjålet et bilde fra Seljåsen-boka til denne framstillingen - klippet ut av en side som handler om flaggermusa. Denne flaggermusa er tegnet av Jan Fekjan. Illustratøren Pål Thomas Sundhell laget også fine bilder til boka.

Og - det er altså jeg som synger alle sangene på plata :)

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page