Morgenskjær

Morgenskjær en en låt på plata Tein. Melodien er skrevet av Egil Ødegård. Jeg husker ennå dagen da jeg skrev teksten. Det var en tidlig vårmorgen i 1997, rett før 17. mai. Vi bodde den gangen i Fyresdal, i Hauggrend, nord i kommunen. Jeg hadde kjørt mine to yngste sønner til barnehagen i sentrum av bygda. Skuldrene var på ingen måte senket. Jeg så for meg alle de titalls vinduene i det store huset vi bodde, som skulle pusses, bunadsskjorter som skulle strykes, vår- og sommerkolleksjonen av klær som skulle kjøpes inn til smårollingene. DA tittet jeg ut bilvinduet. Knall blå himmel. Grantrær i liene som var dekket av et lite melisdryss av nysnø. Og jeg tenkte at det var en skam å bruke livet på triviell hverdagsproblematikk.

Utvalgt innlegg
Innlegg kommer snart
Følg med videre...
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square