top of page

Morgenskjær

Morgenskjær en en låt på plata Tein. Melodien er skrevet av Egil Ødegård. Jeg husker ennå dagen da jeg skrev teksten. Det var en tidlig vårmorgen i 1997, rett før 17. mai. Vi bodde den gangen i Fyresdal, i Hauggrend, nord i kommunen. Jeg hadde kjørt mine to yngste sønner til barnehagen i sentrum av bygda. Skuldrene var på ingen måte senket. Jeg så for meg alle de titalls vinduene i det store huset vi bodde, som skulle pusses, bunadsskjorter som skulle strykes, vår- og sommerkolleksjonen av klær som skulle kjøpes inn til smårollingene. DA tittet jeg ut bilvinduet. Knall blå himmel. Grantrær i liene som var dekket av et lite melisdryss av nysnø. Og jeg tenkte at det var en skam å bruke livet på triviell hverdagsproblematikk.

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page