top of page

Augandzi på TV i 1990 - i portrettprogram om Anne Raknes

Augandzi var en gruppe jeg var vokalist i, i flere år. Vi spilte sammen på 1980-90-tallet. Med meg hadde jeg Kathleen Grønning på fløyte og Egil Ødegård på gitar. Vi spilte mye forskjellig - tradisjonssanger fra Aust-Agder, britiske folkeviser etc. Gruppa var distriktsmusikere, men hadde også en rekke frilansoppdrag. Blant annet ble vi flere ganger invitert til å spille i Erik Bye programmer. I 1990 laget Erik Bye et portrettprogram om billedhuggeren Anne Raknes fra Kviteseid i Telemark, datteren til Aslaug Vaa. Augandzi ble da bedt om å øve inn to av Aslaugs tekster, tonesatt av Geirr Tveitt. Det var et rimelig røft oppdrag - for meg slett ikke lett vokalstoff. Egil arrangerte melodiene, og når jeg nå hører på stoffet tenker jeg at - til tross for at jeg var livredd - så kom vi i havn!. De tonesatte diktene var Det stusselege rommet og Skinnvengbrev. Jeg har et særskilt minne knyttet til dette programmet. Etter at det ble sendt i NRK, ringte telefonen. "Dette er Halldis Moren Vesaas" (Hjelp....hvorfor ringer HUN meg ... nå må jeg ha gjort noe riv ruskende galt!!) Oversatt til bokmål: "Jeg ringer bare for å si at dette var en praktfull nynorsk formidling, jeg har sjeldent hørt noen synge så godt på nynorsk!" Oj! litt stolt da, ja.

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page