top of page

Seljåsen dyretrall og trollevers - buormen

Aldri hadde jeg vel trodd at jeg noensinne skulle velge å håndtere en slange. Så langt jeg kan huske tilbake i livet, har jeg hatt en motvilje mot både å se og å ta på slanger. Jeg skal ikke hevde at "slangefobien" helt har sluppet taket, men det hjalp betraktelig å lage en film om en buorm. Episodene i Seljåsen dyretrall og trollevers som gikk i NRK barne-TV i 1997 og 2000 hadde alle en sekvens der et vilt dyr i næromgivelsene til Seljåsen, skulle presenteres. Intensjonen var også å velge ut dyr som barn ikke så ofte så på fjernsynsskjermen. Buormen ble et av dem. De forskjellige episodene hadde innbakt en "sangvideo" - der dyret altså ble vist fram og sunger om. I tillegg var det med en sekvens der jeg skulle snakke til seerne om dyret, og - dersom mulig, faktisk ha dyret tett innpå meg. Så pinlig om jeg ikke våget å håndtere buormen!

Jeg husker jeg rett og slett bestemte meg for at DETTE, det SKAL du fikse. Når jeg nå ser de gamle opptakene, er jeg litt stolt av meg selv. Jeg løper fremdeles ikke rundt i skauen for å finne "orm" som jeg kan ta opp og studere inngående - det er det andre i familien som får ta seg av - men jeg har skjønt at også buormen er en fascinerende skapning, og jeg skvetter ikke lenger til når det dukker opp en slange på skjermen :)

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page