TUVA

May 6, 2017

Nå banker straks sommeren på døra. I sangen TUVA (fra plata TEIN) er det navngitt ikke mindre enn 9 forskjellige blomster. Det er ikke tilfeldig. Jeg har alltid vært opptatt av gamle skikker, tradisjoner, forestillinger etc. Å spå et framtidig kjærlighetsforhold har vært gjort på så mange måter i norsk folketro. En forestilling var at unge jenter kunne "ligg på dulebekk" - de kunne legge seg oppå en skjult/underjordisk bekk, plassere 9 ulike blomster under hodet, og når de så falt i søvn, ville de kunne se sin framtidige livsledsager i drømmen.

 

Dette har jeg skrevet en tekst om. Egil Ødegård har tonesatt den. I ettertid irriterer det meg at "rosmarin" er med - det er da vitterligen først og fremst en middelhavsvekst. Jeg tror vel ikke den har gode vekstforhold her i Norge - skjønt vi som bor i "varmere strøk", kan saktens få den til å overvintre i blomsterbedet.

 

TUVA

 

kom til og med på Norsktoppen - wow - lå der i 10 uker og klatret opp til 4. plass, før den endte sin visitt på denne lista.

 

Men - det er ei søt vise, og veldig sommerlig!

 

Det var mange dyktige musikere med på plata TEIN - på slutten av filmen vil du kunne se lista over dem.

Please reload

Utvalgt innlegg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Siste innlegg

February 15, 2018

February 15, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Søk etter tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 by Fru Fjeld. Created with Wix.com