top of page

Bassgang og barré - et tidsbilde fra 1970-tallet

Bassgang og barré er en låt på plata Tein - musikken er laget av Egil Ødegård, teksten av meg. Jeg var gymnasjente på 1970-tallet, og denne teksten er nettopp et tidsbilde fra denne tida. Det jeg skriver om VAR slik jeg skriver. Det var mye jeg lyttet til og mye jeg leste, som jeg nok ikke alltid forsto like godt som jeg ga inntrykk av :) Men mye i meg startet i disse ungdomsårene - blant annet ble interessen vekket for dyktige sangere som framførte tekster med hold i. Leonard Cohen har jeg lytter jeg til og nynner jeg til til den dag i dag. Joni Mitchell er stadig en helt ... Begge er nevnt i teksten til Bassgang og barré. Hvorfor denne tittelen? Jo - jeg var jo en slags visesanger på denne tida, begynte så smått å få noen sangjobber, dro til og med på turné - engasjert av Odd Grythe, og sammen med Stein Ove Berg. Du store tid. Og - jeg ønsket så inderlig å kunne spille litt snerten gitar - tenk å kunne briefe med noen kule bassanger, tenk å kunne ta de vanskeligste barrégrepene på gitaren! Jeg kom ikke dit. Heldigvis traff jeg i stedet mange dyktige gitarister på min vei, først og fremst Egil som har tonesatt Tein-plata, men også flere, av det slaget som mange kjenner til. Noen av dem spiller på Tein. Da nevner jeg likegodt musikerne på plata: Edvard Askeland på bass, Lars Håvard Haugen på div. gitarer, dobro og mandolin, Hilde Heltberg korer, det gjør også Jon Rørmark og Berit Lohne. Per Hillestad spiller trommer, Trond Lien på flygel og synthesier, Lena Rist-Larsen spiller fele og trekkspill, Trond Villa også fele og nok en gitarist av rang - Eivind Aarset. Slikt må det bli musikk av!

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page