top of page

Seljåsen dyretrall og trollevers - flaggermusa

I dette programmet av barne-TV-serien Seljåsen dyretrall og trollevers presenteres Pipistrellus - dvergflaggermusa. Under taksteinene på Seljåsen hadde vi en koloni på ca. 150 flaggermus. Ganske nøyaktig klokka 22 hver kveld kom de ut. Det var fascinerende å se hvordan de med stor presisjon dykket ned over hodene på oss og snappet myggen som svirret rundt. En utmerket hjelper mot plagsomme stikkedyr! Vi hadde noen selsomme opplevelser med flaggermusene. Det hendte nemlig at de, når de skulle tilbake i boligen sin, tok feil vei og havnet inne i boligen vår. En gang jeg hadde kokvasket noen håndklær, fant jeg en kokvasket flaggermus. Den hadde nok hatt en hyggelig tanke om at det lille mørke hullet i maskina ledet fram til et trygt sted å være på dagen. Sangen Pipistrellus ( Pipistrellus Pipistrellus er det latinske navnet for dvergflaggermus) er altså en av 10 dyresanger som presenteres i disse programmene. Jeg syns Egil Ødegård virkelig gjorde en god jobb med å lage melodier og fine arrangementer til disse sangene. Melodiene ER dyra - som melodien til Pipistrellus - den flakser i vei, i full fart :)

Utvalgt innlegg
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page